یادتان باشد که همه ی وبسایت ها نیاز به نقشه سایت ندارند. گوگل می تواند صفحات شما را به راحتی پیدا کرده و آن ها را ایندکس کند. اگر شما سایتی یک صفحه ای دارید یا بروز رسانی های زیادی روی آن انجام نمی دهید، نیازی به سایت مپ ندارید. برای پویا کردن نقشه سایت استفاده از ابزار های ساخت نقشه داینامیک بهترین انتخاب شماست. هدفشان اطمینان از وجود و یا عدم وجود یک صفحه یا یک دسته بندی خاص است و با عدم مشاهده آن وقت خود را صرف جستجو در منو سایت نخواهند کرد.
- زمانی که شما از سایت مپ در وب سایتتان استفاده میکنید این قابلیت به موتورهای جستجوی گوگل خواهد گفت که شما از چه محتوایی درو ب سایتتان استفاده کرده اید و این محتواها در چه زمینه ای میباشد.
- به این توجه داشته باشید که داشتن sitemap روی وبسایت خود تضمین نمیکند که صفحات ایندکس خواهد شد و در موتورهای جستجو قرار میگیرند اما با داشتن آن شانس بیشتری خواهید داشت.
- از همین رو تصمیم گرفتیم تا در این مقاله به آموزش نقشه سایت بپردازیم.
- افزونه اول یک افزونه رایگان است که برای سایت های وردپرسی جهت ساخت نقشه سایت ایجاد شده.
افزونه Google XML SItemaps دقیقا همین کار رو برای وردپرس انجام میده و شما میتونید کدهاش رو مشاهده و بازنویسی کنید. توی تنظیمات سئو بخش “پیشرفته” روی تب “پیوندهای یکتا” کلیک کنید. در این بخش گزینه ای هست با عنوان Redirect attachment URLs to parent post URL.
بخشهای مختلف یک سایت مپ XML
سرنوشت ساز است چون برای این که صفحات شما رتبه بگیرد اول باید از زیر دست رباتهای گوگل رد شود، بنابراین داشتن سایت مپ بخش مهمی از روند بهینه سازی سایت شما محسوب میشود. توصیه میکنم فقط زمانی این تاریخها را تغییر دهید که تغییرات چشمگیری در سایت خود ایجاد کردهاید (یا محتوای جدیدی را به صفحه افزودهاید). در غیر اینصورت، گوگل هشدار میدهد که بروزرسانی تاریخها در صفحاتی که تغییر نیافتهاند میتواند به عنوان یک شیوه نامطلوب به نظر برسد. اما وقتی به گزارش سرچ کنسول نگاه میکنید، سایت شما تنها ۲۰۰۰ صفحه ایندکس شده دارد. با توجه به نکاتی که تا به اینجا گفته شد، نحوه ساخت نقشه سایت و بهینهسازی آن برای سئو در ادامه آمده است. مسیر نقشه سایت را در فایل robots.txt قرار دهید، با اینکار موتور جستجو سریعتر آنرا پیدا می کند.
این به کاربر در پیمایش و درک وبسایت شما کمک میکند، اما همچنین به برقراری ارتباط با موتورهای جستجو کمک میکند. پیشنهاد میکنم از افزونه google xml sitemaps استفاده کنید زیرا علاوه بر تولید نقشه سایت استاندارد به شما اجازه میدهد درجه اهمیت هر نوع از صفحات را نیز برای گوگل مشخص کنید. در همین مقاله قسمت «ساختن نقشه سایت و معرفی به گوگل» چند روش مختلف برای ساخت فایل نقشه سایت رو توضیح دادیم. سیستمهایی مثل وردپرس به صورت خودکار این کار انجام میدن و فقط کافی هست آدرس رو سرچ کنسول به گوگل معرفی کنید.
نقشه سایت XML چه فایلهایی را پشتیبانی میکند؟
این برچسب برای این است که اطلاعات آخرین تغییرات هر صفحه از وب سایت درآن قرار میگیرد. افزونه Google XML Sitemaps افزونه اختصاصی گوگل برای وردپرس است که به کمک آن میتوانید برای سایت خود سایت مپ تهیه کنید. بعد از وارد کردن آدرس، گزینه Submit را بزنید تا سایت مپ سایت شما در گوگل ثبت شود. به این ترتیب فایل سایت مپ شما آماده میشود و میتوانید آن را در دایرکتوری سایت خود آپلود کنید.
و اگر سایت شما کاملا جدید است و فقط تعداد انگشت شماری بکلینک دارد، در اینصورت نقشه سایت برای کمک به گوگل در یافتن صفحات شما، بسیار بزرگ است. اگر سایت تان سیستم مدیریت محتوای اختصاصی دارد و به طور خودکار هم هیچ افزونه ای برای ساخت سایت مپ در آن تعبیه نشده، کمی کارتان ساخته شده و باید به سراغ راهکار بعدی بروید. سایت مپ خبر نوعی دیگر از نقشه سایت است که اغلب توسط سایت های خبری استفاده میگیرد. این سایت ها با استفاده از این نوع نقشه، سرعت ایندکس سایت خود را تا حد قابل ملاحظه ای افزایش میدهند. گوگل توصیه کرده که سایت ها برای محتوای خبری خود سایت مپ جداگانه ای را به ثبت رسانده تا سرعت ایندکس این بخش از سایت خود را افزایش دهند.
سایت-sitemaps.com گزینه مناسبی برای بررسی وضعیت کدها است که بهراحتی متوجه تگها و وضعیت قرارگیری آنها میشوید. گوگل میتواند پسوندهای متفاوتی را در هر نقشه سایت شناسایی کند. این امر بستگی به محتویات هر سایت داشته و شما با استفاده از نقشه سایت کار را برای موتورهای جستجو راحت میکنید. نقشه سایت XML میتواندپسوندهای HTML، Video، Image، Mobile و News را پشتیبانی کند.