
بروزرسانی: 23 خرداد 1404
نقشه سایت چیست ؟ چطور سایت مپ بسازیم سئولب
هر آدرسی که در سایت مپ قرار می گیرد باید دارای دو تگ و یک تگ باشد. فایل نقشه سایت شما باید روی هاست و پوشه اصلی فایل ها قرار گیرد. هر فایل ایندکس میتواند تا ۵۰۰۰۰ فایل نقشه سایت را در شامل شود.
بر خلاف فایل robots.txt، موتورهای جستجو نمی توانند به صورت خودکار به دنبال نقشه سایت بگردند و آن را بخوانند. بنابراین باید خودتان به صورت دستی این قایل را در اختیار گوگل قرار دهید. اختیاریتاریخ آخرین به روزرسانی صفحه مورد نظر است که به شکل YYYY-MM-DD نوشته می شود.اختیاریاین تگ مشخص می کند که هر چند وقت یکبار این صفحه تغییر می کند.
نقشه های سایت این داده ها را تکمیل کرده و خلاصه برای خزنده های موتورهای جستجو می شوند یک کار راحت! و دیگر نیازی نیست که خزنده به خود زحمت بدهد که این برای رتبه گرفتن یک سایت هم می تواند بسیار مفید باشد. بله شما می تونید سایت مپ رو از طریق فایل robots.txt هم به گوگل معرفی کنید.
- خبر خوب این است که شما با استفاده از این افزونه می توانید به صورت خودکار، نقشه سایت یا سایت مپ را تهیه کنید.
- سایت مپ XML به گوگل و دیگر موتورهای جست و جو می گوید که دقیقاً چه صفحاتی و چه محتواهایی ایندکس شوند.
- حتی میتوان با استفاده از JSON-LD و اسکیما مارک آپ ImageObject اطلاعات بیشتری از تصاویر را نسبت به نقشه سایت در اختیار موتورهای جستجو قرار داد.
- برنامه نویسان از این قابلیت زمانی استفاده می کنند که بخواهند ایندکس شدن قسمت های مختلف سایت را در اختیار مالک سایت قرار دهند.
در عوض نام گذاری نقشه های سایت بر اساس آدرس های موجود در آن، می تواند به ما در این کار کمک زیادی کند. مشکل از اینجا شروع می شود که همزمان با حذف صفحات یا ویرایش آنها، نقشه سایت بروزرسانی نمی شود. بنابریان اگر می خواهید همزمان با هر تغییر در وب سایت نقشه سایت را بروزرسانی کنید، دیگر نقشه سایت استاتیک به کار شما نخواهد آمد. این تگ اختیاری با هدف اشاره به میزان اهمیت یو آر ال ها در مقیاس 0 تا 1 ایجاد شده است.
نحوه ایجاد نقشه سایت برای سایت هایی که وردپرسی نیستند
نقشه سایت، هویت سایت شماست و باید بدانید چگونه آن را ایجاد کنید و ارتقا دهید تا بهترین نتیجه را از آن بگیرید. از همین الان شروع کنید و این موارد گفته شده را به عنوان یک تمرین سئو انجام دهید و نتایج آن را رصد کنید. کنسول جستجوی گوگل در برخی مواقع می تواند خسته کننده باشد، به طور مثال اگر شما صفحه داشته باشید و صرفا صفحه ی شما ایندکس شوند شما نمی توانید بفهمید که مشکل این 5000 صفحه که ایندکس نمی شوند چیست.
نقشه سایت تصویری:
برای پاسخ به اینکه اهمیت نقشه سایت چیست باید بدانید موتورهای جستجو مانند Google ،Yahoo و Bing از نقشه سایت برای یافتن صفحات مختلف در سایت شما استفاده می کنند. هر چقدر نقشه سایت شما کوچکتر باشد، ایندکس آن راحت تر و سریعتر خواهد بود؛ اما این دلیل نمی شود که محتوای سایت خود را برای کوتاه شدن نقشه سایت در آن قرار ندهید. تمامی صفحاتی که میخواهید به گوگل نشان ندهید را باید در یک فایل مشخص به گوگل اطلاع دهید. در ابزار سرچ کنسول ، در منوی Crawl ، در بخش sitrmaps می توانید آدرس نقشه ی سایت خود را وارد کرده و به گوگل معرفی کنید. رایج ترین تقسیم بین نقشه های سایت در وب سایت ها، یک فایل page_sitemap.xml و فایل post_sitemap.xml است (به دلیل تعداد وب سایت های ساخته شده با وردپرس و پلاگین Yoast). Sitemap فایلی است که تمام صفحات یک وب سایت و نحوه ارتباط آن ها با یکدیگر را لیست می کند.
در غیر این صورت، از سوی گوگل به روزرسانی صفحاتی که محتوای آن ها تغییری نکرده است می تواند به عنوان یک تکنیک اسپم شناخته شود. بسیار مهم است که سایت مپ شما و فایل Robots.txt هماهنگ با یکدیگر عمل کنند. در ادامه نحوه راه اندازی یک Sitemap … و بهینه سازی آن برای موتورهای جستجو را توضیح خواهیم داد.
موتورهای جستجو از نقشه سایت XML (همان نوع اول) استفاده می کنند تا ساختار سایت ها را یاد بگیرند. باید به خاطر داشته باشید که قرار دادن URL صفحاتِ سایت در سایت مپ، ایندکس شدن سایت را تضمین می کند. اگر سایت شما با تعداد بالای صفحات فاقد سایت مپ باشد، ممکن است برخی صفحات از دست خزنده ها در رفته و index نشوند. با استفاده از نقشه های سایت مپ یا sitemap به موتورهای جستجو مسیر می دهید و تمام صفحات خود را به گوگل معرفی می کنید. برخی نقشه های سایت دارای اولویت بندی یا همان Priority هم هستند که تعیین می کند کدام صفحات مهم تر هستند. به طور مثال صفحه ی اصلی سایت می تواند اولویت بالاتری نسبت به صفحه لاگین یا ورود به سایت داشته باشد.