
بروزرسانی: 23 خرداد 1404
نقشه سایت چیست؟ چگونه نقشه سایت بسازیم؟ xml sitemap
بنابراین اگر سایتی با تعداد زیادی صفحه دارید، گوگل توصیه می کند نقشه سایت خود را به چندین نقشه سایت کوچکتر تقسیم کنید. یکی دیگر از روش های ایجاد سایت مپ برای سایت های وردپرسی، استفاده از افزونه Yoast است. برای فعالسازی این افزونه سئو می توانید از قسمت مخزن وردپرس، yoast را جستجو کرده و آن را نصب کنید. نکته مهم برای ایجاد سایت مپ، این است که دامنه به نام خود شما ثبت شده باشد، تا بتوانید گزارش نقشه سایت را دریافت کنید. اگر این امکان را ندارید بهتر است از فایل robots.txt سایتتان استفاده کنید. در این مقاله با نقشه سایت و کاربرد آن آشنا می شوید و به شما می گوییم چه طور در سایت های طراحی شده توسطسایت ساز آنلاین یوتاب ، نقشه ی سایت خود را مشاهده کنید.
- حجم فایل نقشه سایت باید کمتر از 10 مگابایت وتعداد آدرس های آن باید کمتر از 10 هزار صفحه باشد.
- همچنین این کار موجب استفاده بهینه تر از Crawl Budget می شود.
- بر خلاف فایل robots.txt، موتورهای جستجو نمی توانند به صورت خودکار به دنبال نقشه سایت بگردند و آن را بخوانند.
- شما در هر سایت مپ تا سقف صفحه می توانید قرار دهید و اگر وبسایت شما بیش از این تعداد صفحه دارد شما مجبورید بیش از یک نقشه سایت ایجاد کنید.
- این قسمت در واقع یک محفظه برای تمام URLهای موجود در نقشه است.
به عنوان مثال صفحاتی که توسط منو های شما در دسترس نیستند می توانند توسط موتورهای جستجو در صورتی که شما بخواهید ایندکس شوند. نقشه سایت اثری روی روش ربات های خزنده بر شاخص صفحه سایت ندارد، اما می تواند دید و دسترسی محتوای شما را افزایش دهد. به این توجه داشته باشید که داشتن sitemap روی وبسایت خود تضمین نمی کند که صفحات ایندکس خواهد شد و در موتورهای جستجو قرار می گیرند اما با داشتن آن شانس بیشتری خواهید داشت.
با استفاده از نقشه سایت مشکلات ایندکس را بیابید!
همچنین میتوانید با استفاده از تگ noindex آنها را از دسترس گوگل خارج کنید. توجه کنید که همین دکمه علاوه بر بررسی برای معرفی نقشه سایت به گوگل نیز استفاده میشود، علاوه براین شما میتوانید با قرار دادن کد زیر در فایل robots.txt خود نقشه سایت را به گوگل معرفی کنید. گوگل میتواند پسوندهای متفاوتی را در هر نقشه سایت شناسایی کند.
نقشه سایت یک فایل با فرمت XML است که در سایت قرار می گیرد. این فایل به موتورهای جستجوگر مانند گوگل اجازه می دهد که تمام پیچ و خم ها و URL هایی که باید در گوگل ثبت شوند را، شناسایی و ثبت کنند. این افزونه امکان تهیه و ساخت سایت مپ برای سایت شما را دارد. اما امکانات آن به نسبت افزونه های دیگری که تا اینجا معرفی کردیم، کمی کمتر است. به طور مثال شما خودتان باید به صورت دستی، نقشه سایت را در موتورهای جست و جو ثبت کنید و این افزونه، این کار را به صورت خودکار انجام نمی دهد.
اما همانطور که مشاهده می کنید بخش Articles دارای عملکرد مناسبی نیست. در بخش Sitemap از گوگل سرچ کنسول علاوه بر مشاهده خطاها و هشدارها (مخصوصا با ظهور بخش جدید Index Coverage) می توانید آنالیزهای بیشتری نیز انجام دهید. نقشه سایت لیستی از صفحات مهم سایت شما برای پایش و ایندکس می باشد، بنابراین نیاز به درج تمام آدرس های سایت در آن نیست. مشکل در فهم نقشه سایت از آنجا شروع می شود که تقریبا هر کسی در حوزه وب، نظرات ضد و نقیضی را در این مورد در وبلاگ خود یا فروم ها مطرح کرده است. از این رو به دست آوردن اطلاعات صحیح در این مورد به کار سختی بدل گشته است. همراه با توسعه وب و اینترنت، گوگل و سئو نیز در حال تحول هستند.
نکات مهم درباره فرمت فایل سایت مپ
ما یک آژانس دیجیتال مارکتینگی هستیم که طراحی دیجیتال و تبلیغات شبکه های اجتماعی را نوآورانه انجام می دهیم. آژانس دیجیتال مارکتینگی که فرصت ها را برای برندها میاورد و تجربه دیجیتال را برای مشتریان مهیا می کند. بعد از خواندن مقالات شما من صفحه فوق را باز کردم و بصورت xml ذخیرش کردم و در روت کپیش کردم. تنظیمات htaccess رو چه طوری باید بررسی کنم؟ چه ویژگی هایی باید داشته باشه. سلام دوست عزیز، بله کاملا جواب میده و مناسب است که انجام بدید.
آموزش ساخت نقشه سایت با Yoast SEO در وردپرس
در تصویر بالا موتورهای جستجو می توانند تنها به نگاه کردن به نقشه سایت، به هر نه صفحه آن پی ببرند. در حالی که تنها برای رسیدن به صفحه شماره 9، بایستی پنج لینک داخلی دنبال گردد. استفاده از سایت مپ در وب سایت باعث میشود تا سرعت ایندکس وب سایت های بزرگی که از محتواهای زیادی برخوردار هستند با سرعت بالایی انجام شود. اطلاعاتی در مورد بازه زمانی تغییرات هر کدام از صفحات وب سایت در این پرچسب قرار میگیرد. آدرس دقیقی از هر کدام از صفحات وب سایت در داخل این برچسب قرار خواهد گرفت.